Před nějakým rokem jsem nechal vyrobit set zástěrových (ex německých) vozů s katalogovým číslem 501887, skládající se z jednoho služebního a jednoho osobního vozu třetí třídy. K tomuto setu jsem nechal vyrobit doplňující osobní vůz třetí třídy s katalogovým číslem 501909. Můj původní záměr byl kombinovat tyto vozy s předchozími modely tzv. „Eilzugwagenů“ vyrobených v dřívějších časech. Avšak zákazníci mě přesvědčovali k výrobě dalšího vozu, se kterým by se nechal sestavit vlak z podobných vozů a mělo to takovou tu „štábní kultŮru“. Ze skutečného provozu by to asi moc pravděpodobné nebylo, ale vyloučit to také nelze.

 

Nový vůz nese katalogové číslo 501955, číslo vozu je 4-5182, i v tomto případě jde o model podle skutečné předlohy. Model lze doplnit žebříčky a lucerničkami na střeše. Přiznám se, že ty lucerničky mě až tak neberou, ale žebříčky vně představků se mi líbí. Proto jsou mé vozy provozovány v době, kdy se lampičky už nepoužívali, místo nich mám na žebříčcích přenosné koncovky, ale žebříky dílny ještě neodstranili.

Samozřejmě, v příbalu naleznete i shrnutý přechodový měch, aby konec vlaku vypadal „jako ze života“. Na fotografii dole je vidět kompletní souprava již vyrobených vozů.

Šťastnější majitelé jídelního vozu, který jsem nechal vyrobit asi před pěti lety, mohou soupravu doplnit i o tento vůz.

Souprava je tvořena lokomotivou řady 399.005, dále Ca 4-5182; Ara 1-0202; Ca 4-5176; Ca 4-5188 a Da 6-5059. Vůz Ca 4-5182 je v soupravě 2x.

Vůz má katalogové číslo 501955 a lze ho zakoupit ZDE

Pokud byste rádi měli informaci o každém novém příspěvku na mých stránkách a informace z první ruky, zaregistrujte se prosím do mého Newsletteru (tlačítko ODEBÍRAT). Stačí napsat jen váš e-mail, na který Vám přijde žádost o potvrzení a odeslat. Následně je třeba kliknout na potvrzovací mail. Je to velmi jednoduché a hotové do minuty. A nemusíte se bát, Váš e-mail nikomu neprodám a ani nebudu posílat desítky nabídek do týdne. 🙂

Pin It on Pinterest

Share This