V dubnu se na náš trh s TT dostává spousta nových modelů. Zmíním tři, o kterých se domnívám, že jsou pro naše modeláře zajímavější více, než ostatní.

Kat.č. 15675 Nákladní vůz Eanos s reklamou firmy Havelka

Firma pana Havelky sídlí tuším v Křinci u Nymburka a zabývala se přepravou uhlí, šrotu, zěmědělských plodin a kdoví, čím ještě. Tyto vozy jsem potkával jak v ucelených soupravách (fotku jsem dával do příspěvku z letošního Norimberku) tak jako jednotlivé vozy v soupravách Pn nebo Mn. Model kromě velkého nápisu Havelka má ještě „záplaty“ po opravách. K modelu jsou v příbalu doplňky v podobě madel a stupaček. Vůz patří do VI epochy.

 

Kat.č. 04471 elektrická lokomotiva BR 189 v provedení firmy AWT

Velmi oblíbený model ve velmi vysoké kvalitě a přesném zpracování, s logem AWT. Jde o starší provedení loga, nejsem se jistý, jestli ještě dnes jezdí v tomto provedení, možné to je.  Model má velmi dobré jízdní vlastnosti, připravený na digitalizaci, velmi kvalitní povrchovou úpravu a mnoho doplňků k finální úpravě. Model spadá spíše do epochy VI a rozšiřuje tak již nyní docela slušnou paletu modelů v provedení dopravce AWT.

Kat.č. 15043 – kotlový vůz na přepravu plynu s izolační střechou

Tento model jsem si vybral, protože těchto kotlů se po našem území pohybuje velké množství v různém provedení, různých majitelů a provozovatelů, firma VTG bude možná jednou z největších. V ucelených soupravách, s dalšími vozy podobného typu od firmy TIllig, s výše představenou lokomotivou dosáhnete reálné a velmi pěkné soupravy, kterou příznivci VI epochy mohou zpestřit svůj provoz na svých kolejištích.

Všechny uvedené modely můžete samořejmě nakoupit i u mně, poptávku si pošlete prosím na můj MAIL:

A nakonec – ve skladu jsem objevil pár modelů, které již nejsou běžně dostupné. Najdete je opět na mém eshopu. Můžete si tak dokoupit třeba chlaďák ČSD 14695, Kocoura ČD 501826, osobní vůz RJ 13557 a nějaké další. Vše je po jednom dvou kusech.

Pěkný den!

Pin It on Pinterest

Share This