„Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet, a možná ještě dál ….. žije Rákosníček.“

Zhruba před rokem jsem v rámci své práce pro firmu Tillig poslal do fabriky několik námětů na výrobu modelů a mimo jiné i této lokomotivy, které někde říkají Rákosníček.  Z firmy si některé náměty vzali a tuto verzi prý dělat nebudou, jedině kdybych si ji objednal na své „riziko“. Inu, chvíli jsem se rozhodoval, není to málo peněz a jistota, že všechny modely prodám, také není stoprocentní. A je tu také konkurence, že…  Ale moc jsem ji chtěl.  Stejně jako všechny modely, které jsem dodnes nechal udělat, a další, které ještě udělat nechám. Jistě, mohl jsem si model přestříkat z něčeho jiného, nebo si to někde zadat. Ale to je buď čas, nebo peníze navíc.  V horším případě obojí.  A výsledek stejně není tak dobrý jako při tovární výrobě. Takže po chvíli váhání jsem na nabídku kývnul a nechal model vyrobit.

No … a je tu!

Dovoluji si vám představit model lokomotivy zvané „Bangle“, „Kocour“ a někde „Rákosníček“, lokomotivy s číslem 742 452-6.  Je to standardní model  firmy Tillig, 5pólový motor, dva setrvačníky, osvětlení LED přepínatelné podle směru jízdy, pro DCC rozhraní NEXT18.

Model je vyrobený skoro přesně podle předlohy, drobné odchylky jsou dané možnostmi výrobce a také samotná předloha se v průběhu času trochu měnila. Lokomotiva byla vyrobena v 9. výrobní sérii, nejstarší fotku této lokomotivy v tomto laku jsem na netu našel z roku 2004, a to už byla mašina podle vzhledu nějaký čas v provozu. Ale třeba se najde někdo, kdo tuhle mašinku má „zmáklou“ více a napíše mi, od kterého roku tato mašinka tento lak má. Rád informaci doplním. Dnes jezdí stále pro ČD.  Lze ji tedy používat v čele vlaků osobních i nákladních (jen doplním, že ČD Cargo vzniklo až v roce 2007).

Model lze zakoupit v provedení ANALOG, DCC a DCC-S, artiklové číslo je 501911

Udělal jsem pár fotek samotného modelu a několik fotek pro inspiraci.

 

Pin It on Pinterest

Share This